Kārļa Ulmaņa piemiņas ozols

  • Bērze, Bērzes pagasts, Dobeles novads, Latvija, LV-3732
Aprašymai

Kaip pasakoja ano meto liudininkai, šventinio renginio metu buvo pasodinti trys ąžuolai. Karlis Ulmanis savo rankomis pasodino ąžuolą priešais mokyklą, kad jis matytųsi pro klasės, kurioje jis pats sėdėjo mokyklos suole, langą. Karlio Ulmanio pasodintam ąžuolui dabar jau 80 metų ir jis plačiai išsišakojęs. Gamtos tyrinėtojas Guntas Eninis išmatavo, kad jo aukštis – 17 m, kamieno apimtis – 2,82 m, kasmet ąžuolas pastorėja po 3,6 cm. Berzmuižos pradžios mokykla buvo specialiai pastatyta XIX a. Karlis Ulmanis mokykloje mokėsi trejus metus nuo 1886 iki 1889 m. Šiuo metu senąjį pastatą galima apžiūrėti tik iš išorės.

Produktai, paslaugos, raktiniai žodžiai
Žemėlapis
    Statistika:
    Pilnai peržūrėta : 552
    Parodytas paieškos rezultatuose : 2954
    Mīļmājiņa, poilsio namai
    Mīļmājiņa, poilsio namaiSweetesthome sukurtas tam, kad žavėtumėtės kaimo žavesiu, būdami arti miesto. Tai vieta, kur galite pailsėti toli nuo namų, bet jaustis kaip namie, patogiai praleisti savaitgalius ir šventes, bei turėti galimybę atgauti energiją, rasti naujų idėjų, troškimų ir jėgų būti, veikti ir kurti.
    EscapeTown, prasiveržimo žaidimai
    EscapeTown, prasiveržimo žaidimaiPRAŠYMO ŽAIDIMAI. Leiskitės į nepamirštamus Antrojo pasaulinio karo nuotykius su draugais ar kolegomis. Meskite sau iššūkį ir pažiūrėkite, koks išradingas, judrus esate patiriamas spaudimo ir ar galite išlaikyti loginį, analitinį mąstymą ir dirbti komandoje.
    Vuolake Hotelli, viešbutis
    Vuolake Hotelli, viešbutisVuolake - jaukus viešbutis skirtas visai šeimai, įsikūręs vos 15 minučių kelio automobiliu nuo Jyväskylä. Viešbutyje yra 26 kambariai, patalpos konferencijoms, banketams, šventėms. Sauna.
    Aviokase.Lv, bilietai internetu
    Aviokase.Lv, bilietai internetuAvioKases.lv. Aviabilietai, bilietų kasos, rezervavimas, pardavimas. Viešbučių rezervavimas. Užsakomieji skrydžiai. Draudimas. Automobilių nuoma. Autobusų bilietai.
    Labs virziens, SIA
    Labs virziens, SIAPakalpojumā ietilpst grāmatvedības pirmdokumentu sakārtošana un reģistrēšana, finanšu atskaišu sagatavošana un iesniegšana Valsts ieņēmumu dienesta EDS sistēmā, Centrālās Statistikas pārvaldes e-pārskatu sistēmā un citās institūcijās pēc nepieciešamības.
    Ēmužas, svečių namai
    Ēmužas, svečių namaiLauku māja Ēmužas atrodas Vadzenes pagastā. Plašajās telpās iespējams sarīkot svinības līdz pat 250 cilvēkiem, bet ārpus telpām iespējams sarīkot pasākumu apmēram 500 cilvēkiem. Mājā ir iekārtotas 10 istabas, kurās var izgulēties līdz pat 60 cilvēkiem
    Zariņi, svečių namai
    Zariņi, svečių namaiSveiki atvykę į svečių namus "Zarini". Pirtis su baseinu, sauna, infraraudonųjų spindulių pirtis, nakvynė. Patalpos banketams ir iškilmėms.
    Malvīne, svečių namai
    Malvīne, svečių namaiMalvina. Poilsio namai ant Ciriša ežero kranto. Nuo ežero yra matoma Agluonos bazilika. Sauna, pokylių salė, vietos palapinėms.
    Pa Laimes Taku, pensionas
    Pa Laimes Taku, pensionasPiedāvājam pie mums dzīvot staigājošiem pensionāriem, kas paši tiek galā ar sevi, dzīvošana vienvietīgās istabiņās ēkas pirmajā un otrajā stāvā, otrajā stāva ir arī dažas istabiņas ar dušu un tualeti iekšā, šīs istabiņas ir dārgākas - 270 eiro mēnesī, parastās istabiņas - 250 eiro
    Amatnieks Dainis Lēgenbergs, medžio apdirbimas
    Amatnieks Dainis Lēgenbergs, medžio apdirbimasMediniai aksesuarai jūsų virtuvei, namams, saunai, sodui, taip pat viskam, nuo medinių mentelių ir šaukštų iki nešiojamos saunos ir statinės, kurią galima šildyti visus metus.
    Visi banneri
    laba_seta_lit.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma