Ieškoti žemėlapyjeIeškotiKatalogasMano duomenysReklama
Zemgaļu pilskalns un Livonijas ordeņa pilsdrupas, piliakalnis

Zemgaļu pilskalns un Livonijas ordeņa pilsdrupas, piliakalnis

Tērvetes iela 1, Dobele, Dobeles novads, Latvija, LV-3701
(+371) 63721309
 
VisiPasiūlymaiGalerijaŽemėlapis
Aprašymai

Iš kadaise galingų pilių iki šių dienų išliko tik romantiška nuteikiantys pilies griuvėsiai. Duobelėje, dešiniajame Beržės krante, yra Žiemgalių piliakalnis ir Livonijos ordino pilies griuvėsiai.

Duobelės senųjų gyventojų – žiemgalių – gyvenvietė čia buvo 1000 m. pr. m. e. Senovėje šioje apylinkėje buvo medinė žiemgalių pilis, kuri tikriausiai buvo vienas iš senovės žiemgalių administracinių centrų. 1289 m. žiemgaliai, kurie nesidavė užkariaujami, patys sudegino ir pasitraukė į Raktę Lietuvoje.

Per laikotarpį nuo 1335 m. iki 1347 m. Livonijos ordinas vietoje medinės žiemgalių pilies pastatė mūrinę, vėliau dar buvo pastatyta bažnyčia ir pasodintas parkas. Po 1729 m. Livonijos ordino pastatytoje pilyje nebebuvo gyvenama ir ji pamažu sugriuvo.

Duobelės viduramžių pilies griuvėsiai – valstybinės reikšmės kultūros paminklas, tai seniausias Duobelės statinys. Šiandien yra išlikusios tik galingų mūrų dalys. Jaukus pilies kiemas nuo praėjusio amžiaus 4 deš. buvo duobeliečių mėgstama renginių vieta.

2002 m. Duobelės savivaldybė skyrė lėšų Duobelės pilies griuvėsių konservavimo darbams. Atstatyta koplyčia perduota eksploatuoti 2020 m. ir tapo daugiafunkciu kultūros, amatų ir turizmo plėtros centru, kurio pavadinimas Duobelės pilis.

Ekskursijų grupėms siūlomos ekskursijos su  vadovu.

Galerija
PasiūlymaiProduktai, paslaugos, raktiniai žodžiaiPiliakalniai DetaliauPilies griuvėsiai Detaliau   Turizmo vietovės Detaliau
Žemėlapis

Statistika:
Pilnai peržūrėta : 15797
Parodytas paieškos rezultatuose : 109418


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" yra palyginti naujas medelynas, šeimos verslas, Ogre rajono Birzgales seniūnijoje. Mes specializuojamės vasarinių gėlių sodinukuose ir žiemai atsparių augalų sodinukuose. Taip pat siūlome daržovių sodinukus: pomidorų, agurkų, moliūgų, arbūzų, melionų ir kitų sodinukų.
Rubīni, apartamentai
Rubīni, apartamentai Rubini yra graži ir jauki vieta svečiams iš Ventspilio. Kambariai puikiai įrengti kaip atskiri 2-3 kambariai
Ortija SIA
Ortija SIAGėlių salonas, floristų paslaugos. Renginių ir patalpų puošimas. Gėlių puokščių pristatymas visame pasaulyje.
Purgaiļi, svečių namai
Purgaiļi, svečių namaiSvečių namai Purgaile. Miegamieji, maistas, pirtis, patalpos iškilmėms, konferencijoms ir seminarams, sporto aikštelė, galima maudytis, vietos piknikams ir palapinėms.
Vidzemes vēnu centrs
Vidzemes vēnu centrsVienmēr laipni esat gaidīti Cēsīs "Vidzemes vēnu centrā". Garantējam laipnu, profesionālu attieksmi, izmeklēšanu un ārstēšanu mūsu uzņēmumā.
Aivars-K, akmens apdirbimas
Aivars-K, akmens apdirbimasAkmens apdirbimas. Gaminiai iš metalo ir akmens, interjero elementai, sodo skulptūros, kapinių paminklai, fontanai, šviestuvai, akmeniniai stalai ir suolai ...
Everte, SIA, tvarkymo darbai
Everte, SIA, tvarkymo darbaiProfesionalaus kambario ir teritorijos valymo paslauga. Biurų, namų ir butų valymo darbai. Patalpų valymas ir plovimas, grindų priežiūra. Langų plovimas. Viešbučio tipo valymo paslaugos. Teritorijos valymas. Sniego ir ledo valymas.
Mavia, SIA
Mavia, SIAUnikāla iespēja izlidināties ar motodeltoplānu profesionāļa vadībā. No putna lidojuma izbaudīt apkārtējās pasaules skaistumu.
Hotel De Lita, viešbutis
Hotel De Lita, viešbutisDruskininkuose, viename gražiausių Lietuvos kurortų, garsėjančiu tyru oru, mineraliniais vandenimis, gydyklomis ir gausybe pramogų, duris atvėrė naujas, modernus trijų žvaigždučių viešbutisDe Lita.
Iks park, Visuomenė
Iks park, VisuomenėBiedrība “Iks parks” piedāvā izbaudīt lauku priekus, spēlējoties un relaksējoties meža malā. Šeit iespējams nodarboties ar amatniecību, interaktīvā veidā iepazīt Latvijā augošos ārstniecības augus un to īpašības.
Visi banneri